THE CORNER

Huset för vidgade vyer

Intresseanmälan

THE CORNER

Hon bodde i en liten lägenhet inte långt från Hyllie Station. Varje dag tog hon tåget, bara ett par minuter, in till centrala Malmö och universitetet där hon pluggade it-design. Våren låg i luften och som alltid fångade huset på hörnan hennes blick. De gröna växterna som klättrade upp för den detal­jerade fasaden gav henne alltid ny energi när hon passerade. Runt omkring henne växte den nya stadsdelen Hyllie fram, men likväl fanns det plats för naturen att växa. Härligt att det finns plats för både det gröna och det urbana tänkte hon.

Tänk att hon nu var på väg upp i byggnaden. Den som så länge hade intresserat henne. Då och då brukade hennes vänner träffas på sportbaren i husets bottenplan för att följa favoritlaget i Champions League. Hörnan blev en naturlig mötesplats i det moderna Hyllie. En central plats med karaktär brukade hon tänka.

Många gånger hade hon hört sorlet från lunch­pausande kollegor från någon av takterrasserna. The Corner, läste hon på skylten. Hon lyfte blicken mot den digitala tavlan där företagen som huserade i huset presenterades. Hon stannade till vid namnet på det välrenommerade tec-bolaget hon nu skulle besöka. Med bara några månader kvar av studierna hade det varit dags att tänka på nästa steg. Aldrig hade hon kunnat tro att hon redan nu skulle bli kallad till en anställningsintervju.

Entrén var ljus med en välkomnade och kreativ ­atmosfär. Det slog henne hur levande allt kändes. Hon funderade på om det berodde på den im­po­nerande takhöjden eller på alla de växter som frodades på olika platser. Den gröna utsidan hade följt med även in i huset. Väggarna andades optimism och framtidstro. Hon var redo att möta sin framtid. Och kanske fanns den här. Alldeles runt hörnet, i The Corner. Hon togs emot i det luftiga och öppna kontoret. Hon märkte att man måste inrett det med varsam hand. Det var modernt utan att vara opersonligt.

”Slå dig ner i fönsterkarmen så ska jag hämta ­Gustav” sa den vänlige receptionisten. Fönster­karmen tänkte hon. Hon vände sig om dit killen hade pekat och såg inbjudande sittplatser i hörnet bakom henne. Hon tog kaffet hon fått i handen och slog sig ned. Grönskan omfamnade henne. Fascinerande tänkte hon. Till och med här inne hade man lyckats ta med sig naturen. De djupa fönsternischerna ­letade sig ut på fasaden och bildade ett litet grönt rum i det stora rummet. Hon fylldes av ett lugn och en harmonisk känsla och den känslan följde med henne in i intervju­rummet.

”Såg du dart-tavlan i entrén? Ibland kör vi tävling på fredagar.” Mannen mitt emot henne log och visade bilder på husets gemensamma utrymmen. Han berättade att man ville uppnå en stark teamkänsla på företaget. Och huset de valt att förlägga sitt kontor i, bidrog till det. På vägen ut visade han den gemensamma takterrassen för henne. ­Våren gjorde sig påmind i rabatterna som omgav terrassen. Ett par medarbetare hade letat sig ut för att njuta av vårens första solstrålar med en kaffe i handen.

Det hade inte dröjt länge innan samtalet kom. Hon var välkommen att börja så snart hon avslutat sina studier. Hon tittade ut från sitt köksfönster. Såg myllret av människor på boule­varden utanför. Torget och tågstationen ett ögonkast bort. Små butiker, bagerier, kontor och Empoira. Allt samsades i den nya stadsdelen tänkte hon. Och det var här hon hade sin framtid, just around The Corner.

Allt runt hörnet.

THE CORNER

Läge, läge, läge.

Tre ord kan beskriva The Corner: läge, läge och läge. En knapp minuts promenad från Hyllie tåg­station och du befinner dig på hörnet. På hörnet med det bästa läget. Nära Malmös citypuls, nära Köpenhamn och nära dig. Snabbt är man ute på Malmös ringvägar och med en kort promenad nås det mesta.

Ingen tid – på tåget

Du hinner ingenting på tåget till Kastrup. Inte mer än att njuta av en kaffe och bro­utsikten för att tio minuter senare stiga av på flygplatsen. Bra för besökare och bra för de som bor och jobbar i området.

Malmös naturliga centrum för arbetsplatser är Hyllie. I en levande stadsdel där bostäder, kontor och shopping är naturligt integrerat skaps en dynamisk och levande miljö. Mitt i navet skapas The Corner. En plats som är gjord för att få verksamheter att växa. Ett hus som låter kreativiteten få liv och där medarbetare inte bara har sin arbetsplats – de har sin trivselplats.

Goda grannar

Mitt i Hyllie centrum är pulsen hög. Många kreativa företag väljer att förlägga sin verksamhet här, vilket inspirerar till utveckling och samarbete. Intill The Corner finns Quality Hotel View som erbjuder stora konferensmöjligheter, restaurang och övernattningar för besökare. Emporia lockar med sitt breda utbud av butiker och restauranger. Det finns något för alla.

Det gröna hörnet.

THE CORNER

Lite grönare – mycket skönare.

Att grönt är skönt visste vi redan, men The Corner tar grönskan till en ny nivå. Hela vägen upp till taknocken på ca 30 meter. Med sitt gröna hörn blir The Corner ett iögonfallande landmärke i de urbana omgivningarna. Det blir en naturlig samlingspunkt som på ett hjärtligt sätt öppnar upp sig mot staden.

Terrasser i grönska

Kronan på verket, pricken över i:et eller helt enkelt bara husets oas. Två takterrasser pryder byggnaden och bjuder in till avslappnade möten och social samvaro med kollegorna. De väl tilltagna terrasserna omges av gröna tak med gräsinslag, vilket ger in­trycket av en ängsliknande omgivning. Detta blir husets naturliga mötesplats under vackra dagar, en plats att hämta energi för en fortsatt lyckad arbetsdag.

Det gröna hörnet

The Corner är platsen, hörnet, där man stannar för att ta morgonkaffet. I husets bottenvåning finns plats för café/restaurang och en välkomnande ­atmosfär. En mötesplats i grönska. Där växterna frodas och sträcker sig mot himlen, mot framtiden och rakt in i hjärtat. En grön bakgård fulländar den gröna tråden som genomsyrar byggnaden.

Utsmyckat

The Corners kreativa känsla går från insidan och ut. Fasaden förgylls av ett spännande mönster för att skapa kontraster och en mjukare känsla. Hörnets växtvägg täcks av en vertikal blomsteräng och det gröna genomsyrar hela huset. Hörnans djupa fönsternischer kan användas som sittplatser och en kreativ tillfällig arbetsplats omgiven av grönska.

Det kreativa huset

I The Corner finns plats för medarbetarna att hämta ny energi. I husets genomtänkta, gemensamma ytor finns rum att skapa
aktiviteter som förenar. Den höga takhöjden inspirerar till exempel till en klättervägg, härliga sittgrupper och plats för nya idéer.

I huvudet på en arkitekt

The Corner är ett modernt kontorshus som kombinerar stadsliv med hållbarhet och biologisk mångfald. Entréplatsen öppnar sig mot Hyllie Boulevard med uteserveringar och en grönskande växtvägg – en vertikal blomsteräng. Inspirationen till fasaderna är hämtade från 20- och 30-talets Art Deco. Modernt rationellt byggande med betongelement får en förfining i lekfulla detaljer som zigzag-sömmar över skarvar och bottenvåningens romb­formade reliefer. ”The Corner ska vara en kreativ arbetsmiljö och en mötesplats för  alla som rör sig i Hyllie.” Maria Lyth, Wingårdh Arkitektkontor AB.

Tillsammans

The Corner är ett flexibelt hus och tillsammans med hyresgästerna ut­formar vi unika kontor. Här kommer vi tillsammans fram till den bästa lösningen för verksamheten och bygger medvetna och moderna ytor.

Guld för det
gröna hörnet.

THE CORNER

Tar det gröna
ett steg längre.

Förutom gröna tak, har The Corner sin unika gröna vägg. Det gröna blir en arbetsmiljömässig uppsida och bidrar till en ökad syrehalt i luften, isolerar mot kyla, är bullerdämpande och bidrar till ett gynnsamt inomhusklimat. Ett grönt inslag i den urbana miljön där flora och fauna kan trivas och utvecklas. De gröna fönsternischerna blir en härligt avkopplande plats för möten och pauser. En härlig miljö ur flera aspekter.

Del av
Klimatkontrakt Hyllie

För att göra miljön så bra som mjöligt för alla som bor och arbetar i området, har Malmös stad tagit fram ”Klimatkontrakt Hyllie”. Här reglerar man hur byggherrar ska agera vid nybyggnationer. Vi är stolta över att kunna bidra till ett hållbart Hyllie där vi jobbar mot målet att göra The Corner till en klimatsmart och energi­effektiv byggnad.

Gröna tak – för allas skull

De gröna taken på The Corner reducerar mängden damm och skadliga partiklar i luften. Här kommer ängsgräs att skänka en naturnära känsla intill takterrasserna, mitt i staden. Samtidigt som de gröna taken bidrar till trivsel har de en viktig funktion att absorbera nederbörden och minska trycket på dagvattensystemet. De gröna taken utnyttjar solenergin fullt ut genom fotosyntesen som tar upp CO2 och avger syre.

Klimatsmart läge

The Corner ligger i händelsernas centrum. En placering som gör det lätt för den som väljer andra transportsätt än bilen. En knapp minuts promenad till Citytunneln och Malmö City nås på en 20 minuters cykeltur. Bra för hälsan, miljön och plånboken. Vi strävar efter att alltid vara lite bättre än igår. Vi jobbar inte med hållbarhet, vi jobbar hållbart.

Annehem och Miljö

Annehems ambition är att ta ansvar för sin miljöpåverkan längs hela värde­kedjan. Vi fokuserar på att minska verksamhetens klimatpå­verkan, att säkerställa en så materialeffektiv verksamhet som möjligt och att aktivt arbeta för utfasning av miljö- och hälsofarliga ämnen.

Quick Facts.

THE POINT

Vill du veta mer om The Corner?

Eller kontakta Lars Bengtsson på telefon 070–509 55 92 eller lars.bengtsson@annehem.se

Denna webbplats använder cookies för att samla information om webbplatsens användning. Informationen delas med tredje parter. Vänligen godkänn användandet av cookies för att webbplatsen ska fungera korrekt.

Visa inställningar

Nedan kan du välja vilka cookies du godkänner på webbplatsen: