THE GATE

Närmast till det mesta

Intresseanmälan

THE GATE

Det hade varit en hektisk morgon. Han vaknade några minuter för sent så det fanns ingen tid för kaffe innan barnen vaknade. Men, nu satt han i ­bilen, på väg mot kontoret. Han hade varit så glad när han fick chansen att gå in som vice VD på arkitektfirman han jobbade på. De hade valt att köpa hus utanför stan. Inte för långt ut, men tillräckligt långt för att det just nu inte fungerade att nyttja kollektiva transportmedel till sina arbeten. Att lämna på förskolan skulle ta för lång tid. De hade ju annars bara ett par kilometer till tåg­stationen. Han tänkte på miljön där han satt bakom ratten. På världen han vill lämna efter sig till sina barn. Därför försökte han göra vad han kunde. Han hade valt en el-hybrid som tog honom hela vägen till jobbet på en laddning. Väl framme, fanns en laddningsstation som gjorde att samvetet för framtiden lättade något.

Han hälsade på Peabs receptionist som också var på väg in i huset. Alltid glada miner därifrån. Så skönt att börja dagen med ett leende tänkte han och slog bort tankarna på morgonens kris då han inte hittade sonens vantar. Han kom upp till kon­toret på nionde våningen och slog sig ner vid sitt skrivbord. Äntligen hade han kaffekoppen i handen. Han kände lugnet infinna sig och lyfte blicken ut genom fönstret. Han lät den vila på horisonten där blicken fastnade på en färja långt ute till havs. Han tog sin kaffekopp och gick mot skrivaren. Genom fönstret såg han Hyllie centrum med sina mäktiga byggnader. Han tänkte att han skulle svänga förbi Emporia på vägen hem och köpa ny vinterjacka till dottern.

Han kände sig fri när han kom till jobbet. Fri att låta kreativiteten ta över, att hämta andan och vara ­effektiv på samma gång. Arkitektfirman hade låtit inreda sitt kontor efter devisen att harmoniska medarbetare presterar bättre. Han hade själv fått vara en del av processen och det hade varit ett nöje att ta fram en planlösning och en inredning som passade just deras behov.

Förmiddagen gick snabbt och snart var det dags för lunch. Han funderade på klassikern köttbullar från IKEA som låg precis intill, men just då stack en ­kollega in huvudet och ville ha med honom ner till husets restaurang. De köpte varsin sallad och tog den med ut på husets baksida. De slog sig ner i en pergola och lät höstens sista varma strålar hitta dem. Skönt ändå att kunna komma ut tänkte han. Han såg ett par av sina kollegor komma tillbaka från en joggingtur under lunchen. Hästar betade i en hage precis intill och han reflekterade över kontrasterna. Staden möter landet. Han vände blicken åt andra hållet där staden bredde ut sig. Här var verk­ligen porten. Porten till Malmö och porten mot
resten av världen.

Efter lunchen förberedde han mötet han skulle ha med den danska arkitektfirman de brukade sam­arbeta med. Det plingade till i inkorgen. ”Jag kommer till Svågertorp med tåget 14.10. Tar en cykel bort till dig, så borde vara på plats 14.15 ungefär”. Helt perfekt med en cykelpool tänkte han. När ­barnen blev större skulle han själv börja ta tåget till jobbet. Så smidigt allt hade blivit sedan de flyttade in i The Gate. De medarbetare och kunder som ville ta bilen hade nära ut till E6:an och både Yttre och Inre Ringvägen. Och för de som tog tåg fanns både stationen vid Svågertorp och Hyllie. Det bäddade för bra möjligheter när det gällde både affärer
och att hitta kompetent personal som enkelt skulle kunna ta sig till arbetet.

Det var höst och dagsljuset började försvinna så smått när han tog hissen ner till bottenvåningen.
På vägen ut såg han att det var full aktivitet inne på gymmet. I morgon tänkte han. I morgon ska jag träna på lunchen. Bilen var färdigladdad och han var snabbt ute på E6:an igen. Han längtade efter sin fru och sina barn. De som var framtiden. Han var stolt över att ha sin arbetsplats i The Gate. Här gavs människor och företag möjlighet att skapa hållbara lösningar. The Gate – porten mot resten av världen, tänkte han och fylldes återigen av samma harmoniska känsla han haft när han kom till kontoret i morse.

Porten mot resten av världen.

THE GATE

I kreativt sällskap.

The Gate omfattar fem hus, placerade på en strategisk plats där Pildamms­vägen möter Yttre Ringvägen. Husen ligger i form av en solfjäder med sluttande, gröna tak och välkomnar dig till platsen där Malmö börjar.  I första etappen uppförs nu två av byggnaderna på ett exceptionellt kommunikativt läge.

Nytt landmärke

Precis där staden börjar, bredvid ­Svågertorp och IKEA’s Hubhult, uppförs nu den första etappen av The Gate. Där resten av världen slutar tar Hyllie vid och The Gate öppnar upp för en lysande framtid för kontors­etablering. Med sin välkomnande arkitektur blir husen ett nytt landmärke för hela ­området och en fortsättning på utbyggnaden av Hyllie.

Goda grannar

I första huset kommer Peab att etablera sitt nya regionkontor, Peab Center. Här kan du vara säker på att få en stabil granne som brinner för att utveckla området till ett av Malmös bästa kontorsområden. Ikea har sitt globala meeting center bara ett stenkast från The Gate. Du kommer minst sagt att vara i ett kreativt och innovativt sällskap.

Där stad möter land.

THE CORNER

Det bästa av två världar.

The Gate erbjuder något unikt. Här kommer ditt företag kunna skapa kreativa lösningar i nyproducerade kontorslokaler, med en närhet både till staden och till landet. Några minuter på cykel och du befinner dig i myllret i Hyllie centrum. Blickar du åt andra hållet kan du istället se årstidernas skiftningar på de om­givande åkrarna. Det bästa av två världar.

Några minuter bort

Oavsett om du väljer bil, tåg eller cykel så är The Gate tillgängligt. På en minut är du ute på Yttre och Inre Ringvägen i Malmö. Bara efter några minuter i bilen kan du vara halvvägs till Köpenhamn och resten av världen. Tågstationen vid ­Svågertorp är bara 600 meter bort och i närheten finns Hyllie Station med sina täta kommunikationer. Den nya ”Malmö­pendeln” planeras att gå förbi The Gate, vilket kommer underlätta för den som väljer att pendla med kollektivtrafik till och från Malmö med omnejd.

I huvudet på en arkitekt

”Ljust målad betong påminner om kalkbrottets vita klippväggar och spelar mot det gröna landskapet. En varierad fönsterplacering och snett avskurna gavlar kontrasterar mot de strikta volymerna. Glänsande mässingsinslag lättar upp den matta betongen och kommer igen i olika detaljer i såväl fasader som i interiörer och i den yttre miljön. Gröna tak bidrar både till miljön och till att ytterligare fläta ihop byggnationen med landskapet. Gestaltningen av byggnaderna är gjord för att kombinera en arkitektoniskt väl bearbetad och intressant byggnation med optimerade kontorslösningar, bra ljusförhållanden och stor flexibilitet”. Arkiteket: Sydark Konstruera.

Vi bygger för dig

Vi vill inte bara skapa arbetsplatser, vi vill skapa trivselplatser. På The Gate finns alla förutsättningar att trivas. Naturens resurser tillvaratas och magi skapas. Här kommer du kunna pausa i ditt arbete genom att ta en joggingrunda eller ett pass i utegymmet på lunchen. Eller varför inte ett ”walk and talk”-möte? Här skapas mötesmiljöer utomhus som ger dig och medarbetarna ny energi i arbetet.

Hållbarhetsfokus för din verksamhet – i det hållbara Hyllie

THE POINT

Del av Klimat-kontrakt Hyllie.

För att göra miljön så bra som mjöligt för alla som bor och arbetar i området, har Malmös stad tagit fram ”­Klimatkontrakt Hyllie”. Här reglerar man hur byggherrar ska agera vid nybyggnationer. Vi är stolta att kunna bidra till ett hållbart Hyllie där vi jobbar mot målet att göra The Gate till klimatsmarta och energieffektiva byggnader.

Gröna tak – för allas skull

The Gate har försetts med gröna tak. De gröna taken bidrar till stora möjligheter för flora och fauna och reducerar mängden damm och skadliga partiklar i luften. Såklart ger de gröna taken en hög trivselfaktor i området och skapar en helhet i sin gröna omgivning. Men den kanske viktigaste uppgiften gröna tak har, är att minska en stor mängd av den nederbörd som når marken, vilket gör att inte dagvattensystemet belastas på samma sätt. Grönt är skönt, både för dig, djuren och naturen. De gröna taken utnyttjar solenergin fullt ut genom fotosyntesen som tar upp CO2 och avger syre. Även för din arbetsmiljö är gröna tak en stor fördel då de isolerar mot kyla och verkar bullerdämpande, såväl inne som ute.

Miljöarbete är visserligen ingen tävlingsgren. Men det är en ambition, en strävan och ett mål. Att nå ”Miljöbyggnad Guld” som mål är givet.

100%

Vårt miljöarbete i korthet

  • Miljöarbetet konkretiseras med tydliga mål som innebär att utfallet kontinuerligt kan mätas och förbättras.
  • Beakta möjligheter och risker i verksamheten utifrån ett miljöperspektiv.
  • Aktivt arbeta för att minska vår klimatpåverkan.
  • Aktivt verka för en god inomhusmiljö.
  • Aktivt samverka med våra hyresgäster, leve­rantörer och övriga samarbetspartners för att minimera miljöbelastningen.

Annehem och miljö

Annehems ambition är att ta ansvar för sin miljöpåverkan längs hela värde­kedjan. Vi fokuserar på att minska verksamhetens klimatpåverkan, att säkerställa en så materialeffektiv verksamhet som möjligt och att aktivt arbeta för utfasning av miljö- och hälsofarliga ämnen.

Energieffektivt

Vi vill kunna se klart i alla lägen. Genom att ta de tillfällen som ges att bidra till en bättre miljö, blir The Gate en hållbar byggnad. Tillexempel är all belysning, miljövänlig LED-belysning. En lysande idé tycker vi. Husen har rakt igenom en låg energiförbrukning och byggs med tung stomme vilket bidrar till lågt kylbehov och ett jämt inomhusklimat.

Quick Facts.

THE GATE

Vill du veta mer om The Gate?

Eller kontakta Jenny Wohlfart på telefon 073 – 149 84 37 eller jenny.wohlfart@annehem.se